Какви са ползите от Бургас – Александруполис
Какви са ползите от Бургас – Александруполис / netinfo

В договора за петролопровода Бургас - Александруполис няма никакви ползи за Бургас. Тази позиция изрази в предаването „Денят” по Дарик общинският съветник от ГЕРБ в града Иван Вълков.

Обявяваме се категорично против петролопровода Бургас – Александруполис, каза Вълков. Той припомни, че партията води последователна политика от самото начало на преговорите за строителството на петролопровода.

Общинският съветник от БСП Павел Маринов заяви от своя страна, че левицата в Бургас се въздържа от провеждането на референдум за строителството на петролопровода. Съмнявам се, че ще има положителен ефект от гласуването по начина, по който е зададен въпросът. Би трябвало общината да участва в процеса на изграждането и контролирането на петролопровода, категоричен бе Маринов.

Председателят на Общинския съвет в града и представител на партия „Атака” Валери Симеонов обяви в ефира на Дарик, че очаква голяма част от бургазлии да упражнят правото си на глас и определи референдума за Бургас – Александруполис като смела крачка за гражданите на Бургас.