Тежко е състоянието на простреляното 2-годишно дете в главата
Простреляното дете от Враца е настанено в реанимацията на Института за спешна помощ „Пирогов“, съобщиха от лечебното заведение. Неговото здравословно състояние остава тежко, детенцето се намира под постоянно наблюдение, но е в критично състояние.

По случая е започнато разследване. Мястото е посетено от екипи, направен е оглед, разпитани са свидетели. „Установено е, че извършителят е11-годишен родственик на пострадалото дете. Също така дядото има закупена пневматична пушка, която стреля с т. нар. „чашки“, оръжието е регистрирано“, казаха от прокуратурата.

Дете е простреляно в главата, военен хеликоптер го транспортира от Враца до София

Ето какво е разказал дядото на пострадалото 2-годишно дете:

По разказа на дядото на пострадалото дете е изпратил сина си (11-годишния) да купи сладолед от магазина, докато момчето е отсъствало, той е заредил пушката, за да стреля. 11-годишният се е върнал в дома, пушката е била на масата и в същия момент пристигат хора, които искат да закупят агнета. Те станали да ги посрещнат. В същото време малкото дете хваща въздушната пушка за цевта, тегли я от масата, а неговия роднина в стремежа си да хване оръжието, за да не удари 2-годишното дете, натиска спусъка и една от тези чашки попада в областта на лицето му, над веждата.

„Не се установява умисъл за извършаване на престъпно деяние“, допълват от прокуратурата.
 

Припомняме, че вчера 11-годишно момче простреля детенце на година и половина с ловна пушка. Причините за тежкия инцидент все още не са ясни. Простреляното дете беше транспортирано до София с военен хеликоптер

Всеки момент е важен! Последвайте ни в Google News Showcase и Instagram, за да сте в крак с темите на деня
БГНЕС