/ iStock
Как партиите интерпретираха номерата на бюлетините, които им се паднаха за местните избори - от Бог, до източните религии и дори филми.

От ГЕРБ заявиха, че номерът няма значение, а подкрепата на симпатизантите по населените места, за да се сложи край на политическата нестабилност. "Свързваме номер 7  с Бог и се надявам да е за добро. Ако се разчитахме на тези номера, обаче, вероятно нямаше да сме спечелили нито едни избори", посочи депутатът от ГЕРБ Тома Биков.

Той също така посочи, че няма да позволят София да се превърне в "поле за експерименти" и посочи, че ГЕРБ стоят плътно зад кандидата си Антон Хекимян.

Жребият е изтеглен: Кой с какъв номер ще е в бюлетината за изборите

От "Има такъв народ" (ИТН) Филип Станев коментира, че са получили номер 21. "В източните религии, особено в Тибет, 21 е числото е на просперитета и на благоденствие. Имаше един такъв филм "21 грама - толкова тежи една душа", поне според филма. Колко тежи вотът, където кандидатът е Ивайло Вълчев, ще решат българските граждани. Всичко е в ръцете на гражданите, както е винаги, когато има избори", заяви той.

"Битките в некоалицията нека се водят от тези, които са в некоалицията. Видимо текат там текат процеси по разделение. Дали местният вот е вододелът, ще видим", коментира още той.

Лидерът на БСП Корнелия Нинова разчете като "добър знак за победа на всички кандидати на БСП" това, че се падна левицата да е с номер 1 на местния вот.