/ iStock/Getty Images
Откриха газовия пистолет на обвиняемия
Полицията откри човека, извършил грабеж в пощенска станция в село Катуница. 

Блокада в Катуница заради въоръжен грабеж на поща

"Иззета е пощенска торба и са взети следи от извършителя за барутни частици по ръцете и дрехите. Освен това са разпитани 5 свидетеля", казаха органите на реда на брифинг пред медиите.

Тази сутрин е бил направен и още един - шести оглед, като се анализира следа от стъпка. Причината за шестия оглед е, че такъв е бил необходим да бъде извършен в светлата част от денонощието.

„Постъпил е сигнал за въоръжен грабеж в село Катуница. След това са организирани съответните действия, като са били блокирани всички точки, водещи към селото. Използвани са следови кучета. Открито е оръжието, което е използвано. То е газово. Създадени са групи за реакция – видео наблюдение около мястото, като е забелязано движение на предполагаемия към онзи етап извършител, и освен това са извършени беседи. Очевидците дават и описание на самото лице. На базата на всичко това е изградена версия, че лицето няма съучастник. Действа само и организирано, предварително подготвено", разясниха подробности за случая па залавянето му от полицията.

Четири часа след извършеното престъпление, мъжът е бил установен в необитаема къща "в състояние на тежко алкохолно опиянение", уточниха от полицията.

"В същия имот открихме и въпросния плик от плат, който е стандартен, тип „Български пощи“. Вътре в него е била цялата заявена сума. Откриха се и дрехи, освен оръжието, които ще бъдат използвани в един бъдещ момент", казаха още органите на реда.

На 34-годишния мъж ще му бъде повдигнато обвинение за грабеж. Предвиденото наказание за такъв вид престъпление е „лишаване от свобода“ от 3 до 10 години. Мъжът вече е осъждан.