Празнични концерти имаше в много градове в страната
Хиляди се събраха в центъра на София, за да посрещнат заедно Новата година на площад „Александър Батенберг”.

Гостите на празничното мероприятие изказаха и пожелания към българите за 2020 година. „Пожелавам им преди всичко здраве, нищо че е банално, то е много важно. Да се чувстват удовлетворени и щастливи от това, което правят и това, което им се случва”, каза Ивелина.

Шумни тържества имаше и в другите градове. Хиляди посрещнаха 2020 на площада в Пловдив.

Градът под тепетата изпрати годината, в която бе столица на културата в Европа. Илюминациите в Пловдив бяха изпълнени от три точки. Сред празнуващите имаше и много чужденци, които след полунощ се хванаха на Дунавско хоро.

С празнична заря посрещнаха новата година и във Варна. Любими български изпълнители се погрижиха за доброто настроение на празнуващите на площада.

160 души посрещнаха Новата година в Кризисния център на Столичната община

Бургас посрещна Новата 2020 година с празничен концерт,пищна заря и много настроение. Хиляди жители на морския град дойдоха на площада,въпреки дъжда, който заваля в последните минути на старата година, за да посрещнат новата под открито небе.

Стотици русенци посрещнаха 2020-та година на  площада пред общината и се забавляваха с концерт на Дийп Зоун Проджект. Точно в полунощ  по традиция всички се хванаха на Дунавското хоро.

Благоевград посрещна 2020 година с дълги хора и пищна заря на централния площад. Стотици излязоха в полунощ край голямата коледна елха, за да отброят заедно последните минути на отиващата си година. Точно в полунощ небето над града засия, а хората си пожелаха здраве, щастие и късмет.

С лазерно шоу и ефектни фойерверки великотърновци и гостите на града посрещнаха новата година на площад „Майка България“.  

В първите секунди на 2020 година лазери и пъстра заря осветиха небето над старопрестолния град. Кулминация на вечерта бяха хитовете на Владимир Ампов – Графа.
NOVA