Качулки не са влизали в „Софийски имоти”
Качулки не са влизали в „Софийски имоти” / cнимка: Sofia Photo Agency

В офиса на фирма „Софийски имоти" са влизали няколко дознатели и прокурор, а не маскирани полицаи. Това каза за „Дарик" изпълнителният директор на дружеството Александър Шопов. Така той коментира информация в ежедневник, че при масирана полицейска акция тези дни от тайни стаи в офиса са иззети документи, които биха подпомогнали започналите преди повече от година следствени действия във фирмата, след извършената от Столичния инспекторат финансово-счетоводна проверка.

Шопов подчерта, че най-вероятно сигналът за местонахождението на документите е подаден от негов предшественик и отхвърли твърденията, че в офиса има тайни кабинети с документи, а ставало дума за архива на Съвета на директорите.

"Този архив е на Съвета на директорите. Предава се от председател на председател на Съвета на директорите, когато се сменят. Обаче никои други нямаха информация къде е. Та намериха стари протоколи, които обаче аз никога не съм виждал и не мога да ви кажа какво има вътре. Те проверяващите трябва да кажат дали има скандални неща вътре или не", каза още Шопов. 

Интервю с изпълнителния директор на „Софийски имоти" Александър Шопов може да чуете в тазвечерното издание на предаването „Денят"