К. Цонев: Събитията в НДСВ са буря в чаша вода
К. Цонев: Събитията в НДСВ са буря в чаша вода / netinfo
Не очаквам колеги да напуснат ПГ на НДСВ, но ако те го сторят, жестоко ще съжаляват за своето безсмислено решение, защото хора, които са го правили преди, вече са изчезнали от политическия живот. Това каза в интервю за Денят на Дарик депутатът от жълтата парламентарна група Коста Цонев, който беше член и на стария Политически съвет на партията. Цонев допусна, че ако има настроения за излизане от групата, то това са единици от депутатите.

Изумен съм от агресивните действия на някои уязвени хора, които смятат, че вече не са във властта на НДСВ, защото не присъстват в новия Политически съвет, каза още Коста Цонев. Той допълни, че не може да си обясни действията на мнозинството от групата начело „с един човек, който има невероятни амбиции да властва”.

Дали пада Панайотов и дали на негово място идва Милен Велчев, е нещо нормално, тъй като Симеон Сакскобургготски е човекът, основал тази партия и има право да подрежда нещата като перспектива, коментира още Цонев. И допълни: „Господин Панайотов трябва да се укроти – тежко е, когато паднеш отвисоко, но политическия живот е такъв – днес си на върха, утре си долу”.

Коста Цонев прогнозира, че битката в НДСВ ще свърши много бързо, защото случващото се било „буря в чаша вода, която ще отмине с времето”. Много хора ще разберат грешката си и ще преценят, че действията на Негово Величество са нещо нормално и в интерес на НДСВ - той не дава рамо на Милен Велчев, а на перспективата и на един човек, който е енергичен и може да свърши много работа, допълни депутатът.

Цонев уточни, че не е бил на снощното заседание на депутати от ПГ на НДСВ, на което беше подписана декларация в знак на несъгласие с резултатите от конгреса и с искане за изключването на Милен Велчев. Депутатът попита защо недоволните не са поставили въпроса на самия форум. „Нещата се знаеха, тъй като лидерът беше определил хората, които ще бъдат от неговата квота – защо никой от тях не излезе на трибуната да попита защо е сменен”, каза още Коста Цонев.

Според него лидерът на НДСВ е мъдър човек, за да събере и двете спорещи страни и този скандал да утихне. Той не може и по никакъв начин да обвинява тези, които са направили този пуч, защото смята, че всеки има право на своето мнение, допълни Коста Цонев.