Йордан Харасимов плащал редовно, давал и заеми на работниците си
Йордан Харасимов плащал редовно, давал и заеми на работниците си / снимки: DarikNews.bg, Варна

Бизнесменът Йордан Харасимов редовно плащал заплати на служителите си. Давал и заеми на работниците си в нужда. Наскоро дори заел пари на свой служител, на който се налагала операция. Това разкри пред Дарик един от работещите на рибарско пристанище „Север експорт”.

„Много хубав човек беше”, беше коментарът на работника в пристанището на островната зона.

Екип на Дарик посети и рибната борса на „Север експорт” под Аспаруховия мост. Там обаче хората отказаха да коментират инцидента, а свободният достъп в борсата след появата на журналистите беше ограничен.

Според рибари в кв.Аспарухово Харасимов е бил един от двамата големи играчи на пазара за рапани по Северното Черноморие. Голяма конкуренция в бизнеса нямало. Ваденето и търговията с морските охлюви били доста доходоносен бизнес, а Харасимов продавал улова на японски фирми. Според риболовците убитият бизнесмен се е занимавал и с търговия на едро на горива.

„Север Експорт” ООД е създадена през 1995 г. във Варна с процентно дялово участие на четирима съдружници. Президент на компанията е Йордан Харасимов, дългогодишен професионалист в своята област, пише на сайта на фирмата.

Йордан Харасимов плащал редовно давал и заеми на работниците си
netinfo

Компанията е специализирана в улов, внос, преработка и търговия на риба и рибни продукти, както и в улов, преработка и експорт на замразено месо от черупчести морски продукти (рапани) предимно в Япония, САЩ, Корея, Виетнам, Турция.

„Север Експорт” разполага със собствени риболовни кораби, доставящи голям процент от необходимата суровина - черноморски рапани и различни видове риба, уловени в екологично чисти зони.

Няколко часа след убийството на Харасимов, сайтът на „Север Експорт” ООД вече беше недостъпен.

Тази сутрин варненският бизнесмен Йордан Харасимов беше убит, след като колата му беше взривена в движение на оживено кръстовище в крайморския град. Автомобилът „Ауди А8” беше взривен на светофара на Икономическия университет в морската столица. Колата се е движела от Морското училище в посока центъра. Харасимов беше откаран в болница „Св. Анна”, където по-късно почина.

Новини от Варна