Иззеха лъвица, маймуна и таралеж от петрички бизнесмен
Иззеха лъвица, маймуна и таралеж от петрички бизнесмен / снимка: Четири лапи
Иззеха лъвица и маймуна от петрички бизнесмен
27298
Иззеха лъвица и маймуна от петрички бизнесмен
  • Иззеха лъвица и маймуна от петрички бизнесмен

Нелегално отглеждани лъв, маймунка и таралеж бяха иззети от хотел на петричкия бизнесмен Живко Литов по време на акция, организирана от фондация "Четири лапи". Зоопаркът на Литов е до хотела му в Мелник, съобщи координаторът Явор Гечев.

Лъвицата Афродита, която е на четири години, маймунката и таралежът на Литов бяха конфискувани в полза на държавата. Животните са отглеждани в хотелския комплекс близо две години.

"Акцията ни беше пазена в пълна тайна, тъй като се страхувахме, че Живко Литов ще скрие животните или пък може да окаже съпротива. Предварително имахме уговорка и с полицията в Сандански за оказване на съдействие", каза за Дарик Гечев.

Лъвицата Афродита временно ще бъде настанена в зоологическата градина в София. До два месеца ще бъдат готови документите за отпътуването й в Южна Африка. Лъвицата е купена преди време от Словакия, но как е станал трафикът й в България, все още не е изяснено, каза Явор Гечев.

Маймунката е настанена в зоопарка в Благоевград. Таралежчето по всяка вероятност ще бъде върнато на бизнесмена.

Животните са отглеждани незаконно, както тигрите и пантерата на братята Стоянови, известни като Дамбовците, в Кремиковци, които бяха конфискувани преди повече от месец. 

Новини от Благоевград