/ МВР
Класьори с монети, 26 торби с антични на вид предмета и три металдетектора са иззети от частен дом в Нови пазар, съобщиха от полицията.

МВР

След проведено разследване и планирана специализирана операция по противодействие на престъпления свързани с културно-исторически ценности, в ранните часове вчера, криминалисти от Районно управление-Нови пазар предприели претърсване в жилище, обитавано от 58-годишен местен жител.

Разбиха престъпна група за предлагане на археологически ценности (СНИМКИ)

В рамките на процесуално-следствените действия униформените открили пет класьора с общо 209 монети, торби с над 1000 предмета, с вид на културно-исторически ценности, между които - фрагменти, апликации и върхове на стрели. Иззети са, предстои назначаване на експертизи.

МВР

Мъжът е задържан за срок до 24 часа в полицейското управление в Нови пазар за държане на археологически обекти, които не са идентифицирани и регистрирани по съответния ред.

Работата по образуваното досъдебно производство за извършено престъпление продължава под ръководството на прокурор от Окръжна прокуратура- Шумен.