Иззеха 32 ротативки от игрални зали във Варна
Иззеха 32 ротативки от игрални зали във Варна / netinfo

32 игрални автомата са иззети от четири зали във Варна, които са работили без разрешение за хазартна дейност от Държавната комисия по хазарта. Това сочат резултатите от извършените на 13 и 14 юни проверки от инспектори на комисията по хазарта, финансовото министерство и варненски полицаи.

На собствениците на нелегалните заведения са съставени актове за административни нарушения. Санкцията за организиране и провеждане на хазартни игри без разрешение от Държавната комисия по хазарта е глоба или имуществена санкция в размер от 20 000 до 50 000 лв. за всеки отделен случай. Иззетите игрални съоръжения се съхраняват в складове на Държавната комисия по хазарта, а след приключване на процедурите по отнемане в полза на държавата се предават на Агенцията за държавни вземания. Периодично тя провежда търгове за продажба на тези съоръжения, като постъпленията от тях се внасят в държавния бюджет.

Средният месечен доход от дейността на една нелегална зала с 5-10 ротативки от 2000 лв. до около 8500 лева. Чрез нелегалния хазарт държавният бюджет се ощетява по два начина – от невнасяне на такси за получаване на разрешение за хазартна дейност, и втори път – чрез изземване на част от постъпленията на легалните организатори, които по този начин не акумулират по-големи печалби и не внасят по-голям данък.

Други новини от Варна