Извършителят на двойното убийство в Пловдив остава в ареста
Извършителят на двойното убийство в Пловдив остава в ареста / Sofia Photo Agency
Пловдивският Окръжен съд наложи постоянна мярка „задържане под стража“ на извършителя на двойното убийство в Пловдив във вторник.

61-годишният Георги Бажлеков уби 51-годишната медицинска сестра Радка Генова и сина й Евгени Димитров в апартамента им в пловдивския квартал „Тракия”. Убийството бе извършено около 22.30 часа във вторник. 27-годишният стоматолог бе застрелян със самоделна пушка 16-и калибър, а майка му почина от мозъчно-черепна травма, след като била ударена с пушката по главата.

Според прокуратурата причина за убийството е междусъседски скандал за изхвърляне на боклука. Жената била администратор във Втора хирургия в Университетската болница „Свети Георги”, а синът й бил стажант-стоматолог. Срещу Георги Бажлеков е повдигнато обвинение за убийство по член 116, ал. 1 от Наказателния кодекс – текстът предвижда затвор от 15 до 20 години, доживотна присъда или доживотна присъда без право на замяна.

Съдебно-психиатричната експертиза доказва, че Бажлеков е бил напълно вменяем по време на извършване на престъплението, независимо от наличието на 0,98 промила алкохол в кръвта му. Свидетелските показания са доказали, че той дори се опитал да укрие улики от мястото на престъплението.

„Не съм хладнокръвен убиец. Стрелях, за да се защитя. Никой не ми идва на свиждане”, проплака в съдебната зала убиецът. Адвокатът му отказа да каже дали ще обжалва наложената мярка. Ако това стане, тя ще се гледа от Апелативния съд на 23 август. Двете жертви бяха погребани в Пловдив.

Други новини от Пловдив