Извършиха повторна аутопсия на двамата моряци от „Ванеса”
Извършиха повторна аутопсия на двамата моряци от „Ванеса” / netinfo
Съдебни медици от бургаската болница извършиха тази сутрин повторна аутопсия на телата на двамата загинали моряци от кораба "Ванеса". Тленните останки на Петко Мочев и Георги Желев бяха докарани около 22.30 часа снощи на бургаското пристанище с ферибота "Средец". Те бяха транспортирани от пристанището на Новоросийск.

Съдебният лекар д-р Косьо Янков съобщи за Българската телеграфна агенция, че резултатите от реаутопсията за потвърждаване на причините за смъртта ще станат известни около 11.00 часа. Поклонение пред тленните останки на загиналия моряк Петко Мочев ще се състои днес в 12.00 часа в църквата "Св. Св. Кирил и Методий".

След поклонението Мочев ще бъде погребан в Централните бургаски гробища. Тялото на другия открит моряк ще бъде транспортирано до Търговище. Приживе той е изразил желание да бъде погребан до баща си. Само един от моряците – Николай Димитров, оцеля след потъването на моторния кораб "Ванеса" на 3 януари в Азовско море при силна буря. Други осем души от екипажа остават в неизвестност.