Извършиха аутопсия на загиналите при трудова злополука в Благоевград
Извършиха аутопсия на загиналите при трудова злополука в Благоевград / снимка: БГНЕС
Удар по главата и тежка черепно-мозъчна травма е причинила смъртта на 45-годишния Росен Мудев по време на трудовата злополука, станала вчера към 11.30 ч. на улица „Мелник” в Благоевград. Това потвърди за Дарик патоанатомът от болницата в града д-р Методи Гошев.

Росен Мудев е загинал на място, докато другите двама – Любен Колев на 47 години, Филип Костов на 32 години, са загинали в следствие на задушаване от притискането на дихателните пътища, пояснява още д-р Гошев.

От областната инспекция по труда в Благоевград се извършва проверка по случая, като резултат от нея ще бъде обявен най-рано в края на седмицата, заяви за Дарик началникът Николай Мародиев.

Загиналите са служители на „Благоустройствени строежи”-Благоевград, която преди време бе общинска фирма, а в момента е частна. Злополуката става по време на подмяна на мръсен канал, когато напоена от проливните дъждове огромна пясъчна маса се срутва върху работещите в изкопа мъже. По време инцидента около изкопа е имало и други работници на фирмата, които не са пострадали.

Ямата, която е дълбока 4.50 метра и широка 3 метра, е била неукрепена и не в съответствие с инструкциите на Областната инспекция по труда. Именно това бе причина телата да не бъдат извадени незабавно, поради опасността от повторно срутване. Телата на двама от работниците бяха извадени на същия ден към 17 часа, а на третият – малко преди 20 часа.

Други новини от Благоевград