Извънреден инструктаж за безопасен труд проведоха в „Дунарит”
Извънреден инструктаж за безопасен труд проведоха в „Дунарит” / снимка: БГНЕС, архив
Извънреден инструктаж за безопасен труд проведоха в „Дунарит”
54164
Извънреден инструктаж за безопасен труд проведоха в „Дунарит”
  • Извънреден инструктаж за безопасен труд проведоха в „Дунарит”

Извънреден инструктаж за безопасен труд е извършен в завод „Дунарит” след инцидента край „Петолъчката”, заяви директорът на русенското предприятие Кръстю Кръстев пред Дарик.

„Практика при такива инциденти е да се провеждат извънредни инструктажи. Получили сме допълнителни предписания от служба „Контрол на общоопасните средства”, Областна дирекция на МВР, които мероприятия ще включим към нашите, с цел обезопасяване на дейността”, обясни той.

В предприятието е създадена система за безопасност, още повече след трагедията преди 19 години, когато при експлозия в склада загинаха четирима души. „Това винаги ми стои на ум. Всяка година отбелязваме годишнината от тази трагедия. Тя ни напомня, че трябва да провеждаме такива мероприятия и така да работим, че да сведем до минимум риска в работата”.

Преди две години в русенския завод беше внедрена специална инсталация за безопасно унищожаване на боеприпаси, припомни изпълнителният директор Кръстев.

В завода работят около 550 души, а заводът има над 100-годишна история.

В страната има 98 склада за съхранение на боеприпаси. Всеки месец се извършват проверки на тези места, заяви днес шефът на служба „Контрол на общоопасните средства” към МВР комисар Божидар Василев.

Други новини от Русе