Изтича срокът за разследване на случая Белнейски
Изтича срокът за разследване на случая Белнейски / netinfo
Последното удължаване на срока за разследването на убийството на двете сестри Христина и Росица Белнейски изтича, а най-късно във вторник ще стане ясно дали този срок ще бъде удължен за четвърти път. Това съобщи за Дарик радио окръжният прокурор на Пазарджик Иван Даскалов, който е наблюдаващ случая. Удължаването зависи от становището на главния прокурор Борис Велчев, уточни Даскалов, и припомни, че още преди 10 дни е поискал удължаване заради новите следствени действия, които се извършват на база втора експертиза. Петорната съдебномедицинска експертиза бе направена след ексхумацията на телата на двете момичета от екип, ръководен от покойният вече проф. Стойчо Раданов.

Според заключенията на тази експертиза сестрите са били прегазени от автомобил и не са били изнасилвани. Това противоречи на твърденията на първата експертиза, според която момичетата са били изнасилени и убити. Последните резултати, под които стои подписът на проф. Раданов, бяха оспорени от други съдебни медици.

Според окръжния прокурор на Пазарджик за приключване на разследването е необходимо още време, а искането за удължаване ще бъде отново за четири месеца. Даскалов обяви, че засега няма решение за назначаване на трета експертиза по случая.

На 31 януари 2009 година ще се навършат 3 години от деня, в който телата на сестрите Росица и Христина Белнейски бяха открити в местността "Грамадите" между Пещера и Брацигово.