Изтекла информация e вероятната причина за убийството на Запрянова
Изтекла информация e вероятната причина за убийството на Запрянова / netinfo

Изтекла информация по делото срещу Евелин Банев–Брендо е вероятната причина за убийството на Йорданка Запрянова, която е ключов свидетел срещу него. Това заяви главният прокурор Борис Велчев. Той определи убийството на свидетел като безпрецедентно за България.

Застреляната във вторник в София Йорданка Запрянова - майка на убития преди две години лизингов бос Костадин Дишлиев, е била охранявана от фирма "Еф Ти Ай Секюрити", за която се говори, че е собственост на Красимир и Николай Маринови.

Делото за убийството на Йорданка Запрянова се разследва от Софийска градска прокуратура и Столична дирекция на полицията.

Борис Велчев заяви, че не знае за друг случай, в който да е бил убит свидетел, който е предстояло да дава показания на следващия ден. Трудно е да се правят догадки дали това убийство има връзка с пускането на Маргините от ареста и с тях изобщо, поне не знам формално за такава връзка, заяви главният прокурор.

Според него обаче не подлежи на съмнение връзката между убийството и задържането на Брендо в ареста. Това трагично събитие показва, че наистина сме бръкнали на дълбоко, коментира Велчев.

Брендо не е бил в обсега на правосъдието в продължение на много години, макар да е трябвало да бъде и по думите на главния прокурор прокуратурата сега го е сложила там.

Най-много ме притеснява, че заради това убийство могат да се отдръпнат и други свидетели, коментира още главният прокурор. Без съмнение е трябвало да проявим повече грижливост и да вземем мерки за охрана на свидетелите, призна той.

Вероятно е изтекла информация и това е станало причина за убийството на Йорданка Запрянова, коментира още главният прокурор.