Изтекла е информация за акцията срещу Галеви, твърди десницата
Изтекла е информация за акцията срещу Галеви, твърди десницата / Sofia Photo Agency

Има изтичане на класифицирана информация за операцията срещу т.нар братя Галеви, категорични бяха от десницата в парламента.

Според депутата от ДСБ Атанас Атанасов акцията е тотален провал. „Как е възможно тежка жандармерия да атакува имението им, а в същото време те да бъдат призовавани по телефона”, попита той. Атанасов смята, че случилото се е опит за ограничаване влиянието на Румен Петков в БСП. Хората около Сергей Станишев атакуват Румен Петков, но не го правят ефективно, каза Атанасов.

По думите му операцията е лошо планирана и за това се превръща в тежък удар и върху настоящия вътрешен министър Михаил Миков, който още не знаел, по думите му, какво същност работи.

Бившият вътрешен министър Румен Петков не смята, че акцията има нещо общо с него, нито била удар върху него. Той каза, че по принцип подобни операции трябва да се подкрепят.

Председателят на ПГ на ОДС Йордан Бакалов посъветва властите да намерят откъде е изтекла информацията. По думите му управляващите късно са се сетили да разделят престъпниците от властта пет месеца преди изборите.