/ netinfo
Жив съм, за да пиша, каза Израел Хоровиц
100690
Жив съм, за да пиша, каза Израел Хоровиц
  • Жив съм, за да пиша, каза Израел Хоровиц
Днешният ден,  животът и светът днес не са точно това, което сме си представяли в деня преди вчера, заяви световноизвестният американски драматург Израел Хоровиц в „Седмицата“ на Дарик радио.
 
Денят преди вчера“ е заглавието на една от последните му пиеси. В нея се разказва за три двойки, които се срещат за пръв път и се оказва че по случайност всички отиват на концерт в залата „Батаклан“ в Париж, която става мишена на терористи.
 
Да питаш автор как пише е като да питаш охлюв, защо има черупка, посочи драматургът.
 
Да се правят филми за 300 милиона долара, когато в САЩ има тежка бедност, е абсолютно погрешно, коментира Израел Хоровиц. Според него нещата се променят и частни канали като НВО и Netflix, които в момента имат качествена продукция, може би ще заменят харесвания през 70-те и 80-те години Холивуд. С по-малки, но по-сериозни заглавия, които наистина докосват аудиторията, посочи драматургът.
 
На Путин много ще му се хареса да се разпадне Европа, но това не е мнение на специалист, по-скоро е на писател, каза Хоровиц. Брекзит също бе подпомогнат от Русия, посочи той. Моите надежди са Европа да не се разпедне. Брекзит беше огромна грешка, коментира Хоровиц злободневните междунардни теми.
 
Чуйте цялото интервю на Кирил Вълчев с Израел Хоровиц в прикачения звуков файл.