Изпълнителното бюро на БСП обсъди изключването на Камов
Изпълнителното бюро на БСП обсъди изключването на Камов / netinfo
Изпълнителното бюро на БСП е обсъдило въпроса с изключването от групата на депутата социалдемократ Николай Камов, чиято формация Политическо движение „Социалдемократи” е коалиционен партньор на БСП. Това съобщи Румен Овчаров, член на Изпълнителното бюро на БСП.

Очаква се решението да бъде взето на заседанието на депутатите от левицата, което започва в 17 ч тази вечер. Камов бе предупреден още преди седмица, че ако гласува срещу кабинета в подкрепа на вота на недоверие, ще бъде изключен от парламентарната група и призован да напусне парламента.

Ето още какво коментира Овчаров пред Ива Капкова по повод поведението на Николай Камов: Знаете много добре, че БСП е партията, която най-рядко за последните 20 години преминава към подобни дисциплиниращи мерки. Но тогава, когато моралът, съвестта на един народен представител не стигат дотам той да вземе сам едно решение – както ние съвсем добросъвестно го помолихме да направи, то очевидно е, че ще трябва да бъдат взети мерки по правилника на Парламентарната група на Коалиция за България.