/ БТА
Министърът на външните работи Светлан Стоев е изпрати съболезнователен адрес до държавния секретар на САЩ Антъни Блинкен във връзка с терористичната атака на летището в Кабул. По последни данни жертвите са над 90, като 13 от тях са американски военнослужещи.

В писмото си министър Стоев поднася съболезнования на семействата и близките на жертвите и отправя пожелания за скорошно оздравяване към пострадалите, съобщиха от МВнР.

Президент и премиер остро осъдиха смъртоносния атентат в Кабул
 
САЩ и съюзниците изпълняват изключително отговорна и тежка задача, свързана със защитата и опазването на човешки живот. Мисията продължава, както и опасностите, свързани с нея. Надявам се тя да завърши без заплаха за здравето и живота на всички онези, които са ангажирани с довеждането ѝ до успешен край“.
 
Външният министър Стоев благодари на държавния секретар Блинкен за оказаната от САЩ помощ при евакуацията на български граждани от Афганистан.

Сред жертвите на атентата в Кабул има много жени и деца
 
На 26 август 2021 г., непосредствено след атентата в Кабул, Светлан Стоев осъди терористичния акт и призова за незабавно възстановяване на сигурността и реда в Афганистан, посочват от министерството.