/ iStock/Getty Images
Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ) издава предупреждение от първа степен (жълт код) за цялата страна за 30 юни. Ще бъде горещо с максимални температури в повечето райони около и над 35° С. 

НИМХ

В сряда ще бъде предимно слънчево, а над западната половина на страната след обяд ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и на отделни места, главно в планинските райони там ще превали и прегърми. Ще духа слаб, след обяд до умерен югоизточен вятър. Повишението на температурите ще продължи и преобладаващите максимални ще са между 34° и 39°.

През юли ни чакат жега и дъждове, температурите стигат до 39 градуса

Над планините ще е предимно слънчево. След обяд ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и на отделни места, главно в планините в западната половина на страната ще превали и прегърми. Ще духа предимно умерен вятър от източната четвърт. Максималната температура на 1200 метра ще бъде около 28°, на 2000 метра - около 21°.

жега
iStock/Getty Images

По Черноморието ще е предимно слънчево. В сутрешните часове има условия за кратко видимостта да е намалена. След обяд ще духа до умерен югоизточен вятър. Максималните температури ще са между 26° и 31°. Температурата на морската вода е 24°-25°. Вълнението на морето ще бъде 1-2 бала.

Подробна информация за времето днес и прогнозата за десет дни напред вижте на Sinoptik.bg
НИМХ