Изпити по немски език и биология се проведоха в СУ
Изпити по немски език и биология се проведоха в СУ / Sofia Photo Agency, архив

С изпити по биология и немски език продължи първата кандидатстудентска сесия на Софийския университет „Св. Климент Охридски".

В зала 255 на Ректората Ана Петрова от Пловдив изтегли вариант III от изпита по немски език, по който кандидат-студентите писаха, съобщиха от университета.

162 кандидати се явиха на изпита днес. Доц. Милена Стефанова, заместник-ректор на Софийския университет, благодари на кандидат-студентите за избора им да се явят на изпит в най-старото и авторитетно висше училище.

Кандидатстудентският изпит по немски език беше писмен. Той беше с продължителност 4 часа.

„Поздравявам ви за това, че избрахте Софийския университет и съм сигурна, че този избор не е случаен, нито ще бъде грешен", с тези думи доц. д-р Милена Стефанова посрещна в аудитория 255 бъдещите студенти в Биологическия факултет на Софийския университет "Св. Климент Охридски", съобщиха от университета.

В 14.00 ч. започна кандидатстудентският изпит по биология. 928 кандидати се явиха на изпита.

Кристина Нушева от Петрич изтегли темата, по която писаха кандидатите, явили се на изпита по биология: "Делене на прокариотна и еукариотна клетка". След това беше изтеглен вариант I на конкурсния изпит. Кандидатстудентският изпит по биология беше писмен и с продължителност 4 часа.