Изписват бореца Михаил Ганев от „Пирогов”
Изписват бореца Михаил Ганев от „Пирогов” / снимка: DarikNews.bg, архив
Изписват бореца Михаил Ганев от „Пирогов”
36705
Изписват бореца Михаил Ганев от „Пирогов”
  • Изписват бореца Михаил Ганев от „Пирогов”

Световния шампион по борба Михаил Ганев ще бъде изписан днес от „Пирогов”. Състоянието му вече е стабилно и той не се нуждае от болнично лечение, заяви в предаването „Дарик кафе” лекарят на националния отбор по борба д-р Стефан Стругаров. Спортистът пострада на 26 декември, когато беше намушкан след скандал в габровско заведение.

„Чувствам се по-добре, вече ставам”, заяви и самия Ганев. Той благодари на лекарите, които спасиха живота му, както и на треньора си Симеон Щерев, който го „заредил психически”.

Спортистът ще се възстановява в домашни условия. По думите на лекуващия го лекар Ганев ще може да започне тренировки след около 30-40 дни. Д-р Стругаров обаче коментира, че не може да се прогнозира колко време ще бъде необходимо за пълното му възстановяване. Прогнозите обаче са, че Ганев няма да може да се включи в Европейското първенство по борба през март. Относно завръщането си на тепиха, спортистът беше лаконичен: „Нека първо се възстановя напълно, има време за всичко”.

Д-р Стефан Стругаров обясни още, че опасността за Ганев е била непосредствено след инцидента. Прегледите обаче установили, че въпреки тежките наранявания няма засегнати важни органи.

Световният шампион по борба свободен стил в категория до 84 кг Михаил Ганев беше намушкан с нож в заведение в Габрово рано сутринта на 26 декември. При инцидента пострадаха още двама души - братът на бореца, Петър, и Калоян Косев от Севлиево. Извършителят, 31-годишният Владимир Иванов от Габрово, е задържан в ареста.

Първоначално имаше опасност за живота на бореца, но след направена операция състоянието му беше стабилизирано. По-късно световният шампион по борба бе прехвърлен от габровската областна болница в „Пирогов” с правителствения вертолет МИ-8.