Изписват Ангел Бончев от ВМА
Изписват Ангел Бончев от ВМА / Sofia Photo Agency
Бившият президент на футболен клуб „Литекс” Ангел Бончев ще бъде изписан от ВМА и ще остане на домашно лечение, съобщи пред Дарик радио началникът на болницата Стоян Тонев. Бончев беше отвлечен на 22 май и 50 дни по-късно освободен. При операцията по предаване на първата част от искания откуп за него похитителите отвлякоха съпругата му Камелия, която и до момента е в неизвестност.

Още вчера Ангел Бончев е бил изписан от реанимацията и преместен в психиатричната клиника на ВМА, съобщи Стоян Тонев, който уточни, че днес предстои неговото изписване и добави:

Той вчера беше преместен от реанимация в психиатрия и днес ще бъде изписан.

Имате ли информация дали ще бъде настанен в друго болнично заведение?

Ще си бъде вкъщи. Той се нуждае само от амбулаторно лечение и наблюдение от психиатър. Наш психиатър ще го наблюдава.

Все още няма никаква информация за съдбата на съпругата на Бончев Камелия, която беше отвлечена от похитителите при предаване на сак с 390 хиляди евро – първата част от откупа в размер на три милиона, които бяха поискани за Ангел Бончев.

В същото време полицията и жандармерията в София провеждат мащабни специализирани операции в различни столични квартали и вилни зони. Официалното обяснение е, че операциите са за залавяне на крадци. Неофициално се говори, че полицията издирва отвлечената жена.