Изолират бус лентите по китайски модел
Изолират бус лентите по китайски модел / снимка: Sofia Photo Agency
Изолиране на бус лентите в София по китайски модел с механични разглобяеми прегради предлага заместник-кметът по транспорта Велизар Стоилов, научи Дарик. Той обаче има притеснение от задръстване в лентата, ако автобус или тролей аварира по средата на изолираното трасе. В такъв случай следващите превозни средства на транспорта трябва да чакат или изтегляне на разваления автобус или разглобяване на преградата.

Срещу движението на леки коли в бус лентите Стоилов предлага монтирането на поне 10 видеокамери на първо време по „Цариградско шосе" от Орлов мост до „Горубляне”. Относно въвеждането на електронната система за пътуване в градския транспорт той увери, че обявената вече дата 1 юли ще се спази, но информира, че вандали вече чупят монтираните в трамваи и тролеи валидатори, като вече били подменени над 30 от тях.

Междувременно стана ясно, че през целия месец юли гражданите ще могат да заменят с доплащане билети от 70 ст. срещу билети с новата цена от 1 лев в бюрото на пл. „Възраждане" и в сградата на компанията за градски транспорт на бул. „Мария Луиза" № 84.