Цяла фамилия от Игнатиево се представят за ходжи
Мними ясновидци трупат лесни пари на гърба на измамени хора. Членовете на цяла фамилия от Игнатиево се представят за ходжи, които уж развалят магии за смърт. Тази „услуга” струва хиляди левове.

След разследване на NOVA някои от членовете на фамилията бяха арестувани.

Георги Демиров се представя за ходжа Адем и разваля магии. Десет дни преди това по обява в интернет потърсихме „помощ” от Венцислав Станчев, представящ се за Ходжа Джелял - син на Демиров. По телефона ни уверява, че можем да му имаме доверие. Измисляме история, която му разказваме.

„Мъжът ми, с който сме заедно от 10 години, ми изневерява. Проблемът е, че всичко ми е свързано с него. Не можехме да си имаме деца и решихме да си осиновим. Пробвали сме какво ли не. Обаче преди месец разбрах, че си има любовница и нещата тръгнаха на зле”, разказваме на измамника.

Мнимият ходжа ни поиска имената на двойката. Историята и хората са измислени. Само, че не така смята Ходжа Джелял.

Сега отворих Корана. Видях, че нещата при тебе са много сериозни. Въртиш се в един омагьосан кръг. Правиш една крачка напред и четири назад. Ако искаш да премахнем любовницата, можем да я направим да пълзи, да е на легло”, обяснява ходжата.

Предлага да поръча билки от Турция за защита, помощ и за да може нашата героиня да има деца. Съгласяваме се срещу сумата от 100 лв. Изпращаме парите по куриерска фирма, като преди това ни е продиктувал данните на секретарката му. Разбираме, че мъжът, който се представя за ходжа Джелял, всъщност е младеж на 18 години. А секретарката е негова майка.

Офисът им се намира в град Игнатиево. Оказва се , че „секретарката” Станка Василева също по професия е ходжа. Тя се представя за Назние Ходжа. Звъним и на нея.

Обясняваме, че героинята ни чува шумове в стаята си и се случват странни неща. Назние Ходжа е категорична, че става въпрос за вързан късмет и ни трябва пречистване. Договаряме се да бъдат направени ритуали за 150 лв. Те вероятно са същите, които ни изпрати ходжа Джелял. Но това не е всичко. В следващите дни той звъни по няколко пъти на ден с нови предложения за решение на проблемите. Предлага ни нова, много добра билка за забременяване на цената от 300 лв. Отново пращаме парите по куриер, а те ни изпращат пратката. Дава ни нови инструкции какво да направим. Трябват ни три яйца и буркан, за да направим ритуал. Обяснява ни и какво трябва да изречем, за да се махне злото.
Бурканът изпращаме по куриер в Силистра. Ходжата трябва да види какво се е образувало в него, но има условие: „Миличка, нали, каквото правим, само ние двамата с теб трябва да знаем. Не трябва да казваш на никого. Искам да ми имаш доверие“, каза ходжата.

И така на доверие, „пострадалата” разбира, че е обречена.

Миличка, все още работя, много са ти зле нещата, много е страшно.Ти знаеш ли, че имаш черна смъртоносна магия? Веднага трябва да се премахне. Трябва да отида още тази нощ до Турция и да взема кръв от прилеп и розово масло, за да се справим. Ще трябват обаче 4000 лв.”, плаши ни ходжата. Не се съгласяваме, като му обясняваме, че можем да пратим 500 лв. за разходите по пътуването, а останалото - когато развали магията. Уверява ни, че веднага ще говори с мюфтията - ходжа Адем.

И така изпращаме поредната сума, за да можем да осигурим приятно пътуване на Адем.

Разговорите с ходжата ни продължават. Уговаряме се да намерим къща, където да се извършат ритуалите по развалянето на магията.

Съвместно с полицията в Пазарджик и Пловдив правим организация и намираме подходящо място в района. Там се разбираме да се срещнем с ходжата.

„Ако можеш да дойдеш в неделя, за мен е най-удобно. Имай ми доверие. Ще видиш какъв човек съм. Ще ти покажа и документите. Работя 24 години в мюфтийството”, уверява Адем. В уречения ден и час ходжа Адем пристига. Освен полицаи, в къщата има и много камери. Легитимира се с лична карта и карта, която твърди, че е издадена от мюфтийството.
Запознаваме се. През цялото време ходжа Адем прави консултация по телефона, но така и не разбираме с кого говори. Правим съответния ритуал, който той ни казва, за да премахнем магията.

Ходжата ни изпраща за вода. През това време използва момента и заравя „магията”, която след малко уж ще открие в саксията. Когато героинята ни се връща, той й обяснява, че нещата са много страшни и положението е сериозно. Нашата героиня му дава белязани пари.

След като те вече са в ръцете на ходжа Адем, даваме сигнала, за който сме се разбрали предварително с разследващите. В този момент полицията арестува измамника.
Мария Зарова е една от измамените жени. Пред камерите ни тя разказа какво е преживяла.

Стопих се, вдигнах кръвно 200 на 140. Дадох всичките си спестявания. Направо се побърках”, разказа тя.

Със съдействието на Главна прокуратура на Георги Демиров, представящ се за ходжа Адем, му бяха повдигнати обвинения за този и за нашия случаи. Само че, Районният съд в Пещера го пусна под гаранция. Магистратите сметнаха ,че няма да се укрие или да извърши друго престъпление. Нищо, че на призовките по случая с Мария Зарова не се е явил. Историите на жертвите, какво ще реши съдът за Георги Демиров и реакцията на Главното мюфтийство - всичко това очаквайте във втора част на разследването.