Изключват сините ексдепутати, които застанаха зад Борисов?
Изключват сините ексдепутати, които застанаха зад Борисов? / netinfo

Не смятам, че има разцепление в СДС – каза за Дарик радио лидерът на партията Пламен Юруков по повод подписаното по-рано днес споразумение между партия ГЕРБ и Националния дискусионен клуб на СДС. Според Юруков само една група хора от този клуб са взели решение за подкрепата на Бойко Борисов на местните избори в София.

„Не смятам, че това е разцепление в синята партия – онзи ден ми се обадиха от този клуб и ми казаха, че една малка част от тях искат да направят това нещо”, коментира Юруков. По думите му двама от членовете на дискусионния клуб - Григор Малев и Людмил Бешков, са общински служители. Григор Малев участвал в два борда, а Бешков бил директор на театър на подчинение на кмета. „Те са напълно зависими от кмета и това е част от кампанията на Бойко Борисов, което показва, че той е много притеснен за своето избиране и не е толкова уверен, колкото беше преди няколко месеца” – коментира още лидерът на СДС.

Според Пламен Юруков подобен ход не би могъл да объркат симпатизантите на СДС. Именно заради такива лица много симпатизанти се отказаха от СДС и аз се радвам, че все пак те излязоха от дупките си и хората могат да им видят добре лицата, допълни Юруков.

Лидерът на сините смята, че случилото е доказателство за това, че реформата в СДС започва и стряска всички, тези които „са си живуркали доста години на гърба на партията”. Запитан дали лицата, които подписаха днешното споразумение с ГЕРБ ще бъдат изключени от СДС, Пламен Юруков каза: "предполагам, че тези хора няма да бъдат повече членове на СДС - има си специална комисия и процедура, но не е работа на председателя да се занимава с това нещо".