/ ThinkStock/Getty Images
В кръвния център на ВМА ежедневно идват хора с различни истории и съдби. Някои от тях преминават през болестта с усмивка, а при други COVID-19 оставя болезнена следа.

Разкриват още 4 клиники за лечение на коронавирус във ВМА

Такава е историята и на един от героите, който е решил да помогне на другите да живеят, споделят от ВМА. Заболяването при него протича сравнително леко, успява да се справи със заразата като надделява над нея в етап на начална пневмония.
 
 

„НАДЯВАМ СЕ, ЧЕ ТАКА ДРУГ ЩЕ ЖИВЕЕ!” В кръвния център на ВМА ежедневно идват хора с различни истории и съдби. Някои от...

Posted by Военномедицинска академия - ВМА on Thursday, 19 November 2020


За съпругата си казва, че е преболедувала безсимптомно. Атаката на вируса обаче не спира до тук. COVID-19 среща цялото му семейство, като след високорисков контакт с роднина, на който са помогнали, откарвайки го до лечебно заведение, родители му също се разболяват. За съжаление, майка му губи битката с коварното заболяване.

ВМА откри важен детайл при операция на пациент с COVID-19

„С брат ми винаги ще носим вина, че не успяхме да помогнем на родителите си
. И това е едно от нещата, които мога да направя, за да помогна на друг! В момент като този ми се иска да сме повече общество! Да сме повече заедно! Надявам се, че така ще може друг да живее,“, споделя нашият дарител.

Той пожела лицето му да остане скрито, но откри душата си и призова за човечност.

От ВМА благодариха на всички герои, които са опора на лекарите в това изпитание - битката с COVID-19 продължава и вярваме, че с Вашата помощ ще се справим.