Издирват убийците на Банскалията
Издирват убийците на Банскалията / DarikNews.bg, Благоевград, Любима Калпачка

Полицаи блокираха в късния следобед благоевградския квартал"Струмско". Отцепен е районът около дома на криминално проявения ЗлаткоГеоргиев, научи Дарик.

От полицейската дирекция не дават официална информация за операцията.

Не е изключено Златко Георгиев да е от групата оперативно интересни хора, във връзка с разследването на убийството на Димитър Сукалински-Банскалията, който бе заклан в дома си в квартал "Еленово" във вечерните часове на 29 март.

Златко Георгиев е от старите познайници на благоевградските криминалисти. Преди повече от две години той бе прострелян с няколко куршума пред къщата си в "Струмско", но лекари спасиха живота му.

Георгиев е бивш бодигард на Венцислав Сотиров-Мишката. Той е известен на полицията като извършител на кражби, грабежи и изнудвания. Осъждан е, но до този момент са му налагани административни наказания. Златко Георгиев бе сред участниците в престъпна група, отвлякла и рекетирала преди три години автотърговеца Владимир Иванов-Типото, заради дълг от 112 000 евро към Венцислав Сотиров-Мишката.

През 2010 година магистратите в Благоевград оневиниха Златко Георгиев по дело за притежание и съхранение на наркотични вещества, въпреки че прокуратурата поиска съдът да накаже Георгиев с три години затвор и 5000 лева глоба.