Издирват две деца във Врачанско
Издирват две деца във Врачанско / Sofia Photo Agency, архив

Две деца на възраст 5 и 12 години са обявени за издирване във Врачанско, съобщиха от ОД на МВР. Сигнал за изчезнало момиче на 12 години от село Згориград е подал баща й. Той заявил, че детето е отишло до магазина в селото на 6 юли към 18:30 часа и до момента е в неизвестност. Момичето е високо около 160 см, със слабо телосложение, кестенява къса коса, кафяви очи, облечена е с черен панталон и кафяви маратонки.

Друго дете на 5 години от Криводол също е изчезнало. Баща му се е явил в полицията вчера около 19:00 часа и заявил, че момчето е напуснало дома си същия ден около 12:00 часа и е в неизвестност до момента. Незабавно са предприети издирвателни мероприятия.

Всички служители на полицейското управление в града съвместно с местни жители и две следови кучета са претърсили голям периметър около град Криводол и бреговете на река Ботуня. Търсенето продължава. Детето е високо около един метър, със слабо телосложение, черна коса, кафяви очи, облечено е със зелен детски костюм с къси ръкави, къси панталони, розов чорапокащник и бели маратонки.