Издирват 11-годишния Станислав Милчев от Лагошевци
Издирват 11-годишния Станислав Милчев от Лагошевци / МВР

Продължава издирването на 11-годишния Станислав Милчев от село Лагошевци, община Димово, изчезнал от дома си преди седмица, съобщават от Областна дирекция на МВР. Момчето е напуснало къщата си на 4 януари и от тогава е в неизвестност.

В продължение на седмица Станислав е издирван от полицейски служители и граничари, претърсени са местностите в землището на селото и околните населени места, както и необитаеми постройки и къщи. В търсенето са използвани и полицейски следови кучета.

Станислав има четирима братя и сестри. Родителите му са социално слаби и живеят от помощи. Станислав няма регистрирани противообществени прояви, уточняват от полицията. На 4 януари Станислав е излязъл от дома си следобед, като е съобщил, че отива да играе. Към 19.00 часа майката е сигнализирала на кметския наместник за изчезването на детето, който се е обадил на телефон 112.

Във вторник майката на Станислав се е съгласила да бъде обявено детето за издирване и снимката му да бъде публикувана, уточняват от полицията във Видин. Момчето е с нисък ръст, слабо телосложение, къса светла коса и кафяви очи. По данни на майката е облечен с розово горнище на анцуг със сиви кантове на ръкавите и тъмносиньо долнище със зелени кантове, обут е с червени платнени обувки.

ОДМВР умолява гражданите, които разполагат с информация за момчето да сигнализират на тел.112, 094/600-166 или в най-близкото подразделение на МВР. Анонимността им е гарантирана.