Изчезналото дете от дома намерено във влака Пловдив-Асеновград
Изчезналото дете от дома намерено във влака Пловдив-Асеновград / netinfo

Деветгодишният възпитаник на Дома за деца, лишени от родителска грижа, в Калофер - Мариян Попов, снощи бе намерен от полицията. Детето бе обявено за издирване, след като ден преди това изчезна от пансиона. Мариян е бил открит в 19.15 часа във влака Пловдив-Асеновград заедно с друго момче.

Предполага се, че децата са пътували няколко пъти през деня с влака от Асеновград до Пловдив и обратно. Снощи Мариян е бил настанен в дома за малолетни и непълнолетни на Областна дирекция ”Полиция” в Пловдив и днес ще бъде върнат в Дом “Даскал Ботьо” в Калофер, съобщиха от пресцентъра на полицията.

По-рано снощи полицията опроверга твърденията на директорката Людмила Шекерова, че момчето е намерено. Мариян не е бил открит в дома на болната му от шизофрения майка в Асеновград, въпреки че вчера тя е декларирала, че синът й е при нея.

Директорката на калоферския дом за деца, лишени от родителска грижа, Людмила Шекерова отрече да е излъгала Регионалния инспекторат по образование и медиите, че детето е върнато в Дома още вчера. Тя заяви, че имала предвид установеното му местонахождение. Според полицията обаче заради психичното заболяване на майката показанията й не са надеждни.

Мариян е второто дете, което в рамките на 3 дни изчезва от калоферския дом за сираци. В понеделник срещу вторник трудноподвижният 7-годишен Васил прекара нощта в гората над града и бе открит от полицаи на следващата сутрин.