Изчезна четиригодишно дете в Пловдив
Изчезна четиригодишно дете в Пловдив / netinfo

Полицията издирва 4-годишно дете, изчезнало преди два дни от дома си в жилищен район "Тракия" в Пловдив. Малката Анна-Мария Василева Чолакова е напуснала дома си около 7.30 часа в неделя и оттогава е в неизвестност. Сигналът за изчезването му е подаден от бащата. От полицията потвърдиха пред Дарик, че трупът на 29-годишната жена, който изплува вчера на 100 метра от баража на Марица, е на майката на момиченцето.

Предполага се, че тя е взела детето със себе си, напускайки семейното жилище след скандал с бащата. До момента обаче не са открити свидетели, които да са видели младата жена с момиченцето. Полицаи продължават да обхождат бреговете на реката. От детето обаче няма никаква следа макар органите на реда да са разпитали съседи и всички роднини на семейството, включително и по селата, с надеждата, че майката е оставила детето у познати преди да посегне на живота си. Полицаите не са успели да установят до момента откъде майката е скочила в реката.

Изчезналото дете е високо около 80 см, с дълга кестенява коса. Момиченцето е било облечено с дънково яке с качулка и обуто с бели маратонки на розови цветя. Полицията и близките умоляват всички, които имат информация, да се обадят на тел. 166 или в най-близкото районно управление на МВР.