Изчезна червената каса на „Атака”
Изчезна червената каса на „Атака” / снимка: Sofia Photo Agency, архив, Юлиана Николова
Изчезна червената каса на „Атака“
48946
Изчезна червената каса на „Атака“
  • Изчезна червената каса на „Атака“

Изчезнала е червената партийна каса на „Атака” със средствата за представителни разходи, обявиха от ръководството на парламентарната група на националистите. Обвиниха за кражбата вече независимия депутат и бивш свой колега Петър Хлебаров, който обясни, че ще я върне с приемо-предавателен протокол, за да не го обвинят в липси. Според националистите касата е изчезнала с близо 40 000 лева в нея и документи, а за Хлебаров цифрата е 4000 лева. Лидерът на партията Волен Сидеров и заместникът му Десислав Чуколов коментираха в парламента случката, разиграла се в деня на конгреса на „Атака” - 21 декември.

Сидеров каза, че Петър Хлебаров е отговарял за събирането и поддържането на средствата, с които се поддържат общи мероприятия и се ползват за представителни цели, като част от тях се получават и от самите депутати. „Хлебаров отговаряше за тяхното съхраняване, водене на тази каса. При напускането на групата, той е взел със себе си касата и на практика е осъществил деянието кражба, за което ние сезираме прокуратурата, уведомихме вече председателката на парламента. Тя, разбира се, не е следствен орган, но трябва да знае какво става на територията на Народното събрание”, обясни Сидеров.

Той твърди, че в касата е имало документи на парламентарната група, които Хлебаров е взел със себе си - протоколи от заседания, решения на групата. „Ние го призоваваме на върне всичко това, тъй като наистина това си е чиста кражба. Спокойно може да отговаря пред закона за това присвояване”, коментира Волен Сидеров.

Десислав Чуколов обясни, че Хлебаров вече не упражнява дейността на парламентарен секретар на „Атака” и няма право да има никакви взаимоотношения по финансовите въпроси. „Просто показва какъв морал има този човек. Най-нормалното нещо, което може да направи, при положение че от „много морални подбуди” е движен да напусне партия „Атака”, да беше направил това свое усилие да бъде изряден. Той не го е направил и за мен той е просто един крадец”, коментира Чуколов.