Избухна бомба в магазин „Сани” в Пловдив
Избухна бомба в магазин „Сани” в Пловдив / netinfo
Бомба с малък тротилов еквилалент избухна малко след 11 .30 в магазин "Сани" в жилищен район "Тракия в Пловдив. Няма ранени.

Моят бизнес не е интересен и привлекателен, затова смятам, че атентатът не е насочен срещу мен, не съм получавал заплахи досега и смятам, че става дума за сплашване. В „Сани” има доста площи, отдадени под наем на други търговци. Това заяви за Дарик собственикът на веригата хипермаркети „Сани” Антонио Ваков, чийто магазин в квартал „Тракия” в Пловдив бе взривен.

Експлозията е станала в гардеробите, срещу които има отдаден под наем златарски магазин. От взривната вълна са изпочупени няколко шкафчета и витрината на магазина.

Според разказа на очевидец минути преди взрива в предверието на магазина влязла жена, която понечила да отвори шкафчето, за да си остави багажа, когато се чул силен гръм от експлозия. По информация на Дарик петима души са с временно намален слух от експлозията.

Взривът не е толкова голям, но това е един от най-сериозните инциденти в Пловдив от началото на годината, каза директорът на Областна дирекция „Полиция” Ангел Рангелов след оглед на мястото.

Според него магазинът ще заработи, когато полицията си свърши работата и собствениците преценят, че могат да продължат да работят.

По непотвърдена информация бомбата е за сплашване на собственик на златарски магазин, който държи помещение под наем в предверието на „Сани”. Освен златарския бизнес той притежава и фирма за таксиметрови превози – „Скай такси”, която от месеци изпитвала финансови затруднения. Няма информация за липсващи златни бижута до момента.

Директорът на полицията отказа да коментира версиите, по които се работи. На мястото на инцидента е екип специалисти от ДОТИ, които ще извършат оглед.

Други новини от Пловдив