„Готовност за избори имаме. Според мен обаче е възможно създаването на правителство в рамките на това Народно събрание”. Това заяви Иво Мирчев от „Демократична България” пред NOVA.

„Дадохме ясно знак към „Има такъв народ”, че сме готови да участваме в разговори и да подкрепим евентуално тяхно правителство. Не бяхме поканени. Те имат своите аргументи и ги разбирам”, каза Мирчев. И поясни, че стабилно правителство с 92 депутати на трите протестни партии не може да бъде излъчено.

При предсрочни избори от „Демократична България” ще се борят за още по-голяма подкрепа от избирателите и съответно за повече мандати в парламента. „Доказахме, че това, което обещахме в предизборната кампания, го изпълнихме. Всичко вкарахме в Народното събрание и чака обсъждане в комисии и пленарна зала”, заяви Мирчев.

„Не мисля, че Слави Трифонов е политически страхливец. Знам кой го е страх да дойде в парламента. Имаме доста неща, за които да питаме г-н Бойко Борисов, но очевидно той се страхува”, каза Мирчев.


Симидчиев за НОЩ: Не съм видял заповед, с която отново да е сформиран (ВИДЕО)

Той обясни и за предложението на „Демократична България” да бъде закрита Антикорупционната комисия. Мирчев смята, че подобно нещо няма да помогне на обвиняеми в момента бизнесмени и няма да паднат исковете срещу 1600 лица, както и над 700 искови производства срещу тях.

„Те пак ще бъдат разследвани, но по нормалния ред”, каза Мирчев.

Той коментира и предложенията на „Демократична България” за промени в изборните правила.

„Основната част от изборните измами стават след края на изборния ден – когато протоколи се редактират, бюлетини изчезват. Срещу това се борим, затова искаме видеонаблюдение на броенето на бюлетини”, каза той.

NOVA