Иван Тумбалов имал 2.14 промила алкохол в кръвта
Иван Тумбалов имал 2.14 промила алкохол в кръвта / снимка: Елина Христова /

2.14 промила алкохол в кръвта са установени при аутопсията на трупа на Иван Тумбалов, който бе намерен в понеделник след 40-дневно издирване от полицаи, близки и приятели. Данните от извършената експертиза съобщи за Дарик радио говорителят на прокуратурата в Благоевград Елка Атанасова.

"Разследването проверява всички възможни версии за причината за смъртта, както не може да се изключи категорично версията за насилствена смърт, така и тази за естествена смърт. Предварителното становище на съдебния лекар, извършил аутопсията е, че пряката и непосредствена причина за смъртта на Иван е удавяне. При извършения оглед на трупа и при аутопсията не са открити увреждания, които да доказват, че върху момчето е упражнено насилие, няма счупени кости, костите на главата също са здрави. Срокът за разследване е едномесечен като има възможност за продължаването му до 4 месеца", разказа Елка Атанасова.

Иван Тумбалов изчезна в новогодишната нощ. Първоначално 18-годишният младеж празнувал в апартамент в благоевградския квартал "Струмско". След спречкване в компанията, Тумбалов се е отправил към заведение в центъра на Благоевград. Според очевидци той е забелязан в клуб "Дръм", откъдето по-късно си е тръгнал и никой повече не го е видял.

Стотици ученици от Езиковата гимназия в Благоевград почетоха паметта на 18-годишния Иван Тумбалов. В продължение на часове негови съученици и учители оставяха цветя пред портрета на абитуриента от елитното училище. Масово децата не влязоха в класните стаи в знак на съболезнование към близките на момчето.