Иван Костов се защитил от нападателя в дома си с шезлонг
Иван Костов се защитил от нападателя в дома си с шезлонг / снимка: Sofia Photo Agency, архив
Иван Костов се защитил от нападателя в дома си с шезлонг
69716
Иван Костов се защитил от нападателя в дома си с шезлонг
  • Иван Костов се защитил от нападателя в дома си с шезлонг

В Софийски районен съд стартира делото срещу мъжа, опитал се да обере къщата на бившия председател на ДСБ Иван Костов. Прокуратурата е на мнение, че въпросният Виктор Градинаров се опитал да открадне близо 3000 лева от дома на Костов на 11 май миналата година. Градинаров от своя страна заяви, че написаното в обвинителния акт е подобно на жълт вестник.

Виктор Градинаров влязъл в къщата на Костови маскиран и въоръжен със сгъваем нож. Семейството в един момент го видяло, развикало се и принудили крадеца да ги заплаши. В крайна сметка той се предал.

След случката Градинаров разказа, че бил бездомен и без пари, което го и принудило да действа и да извърши грабежа. В последния момент обаче се отказал от намерението си и изчакал полицията да го отведе.

Още тогава Градинаров се разкая и каза, че не е имал избор, освен да краде заради трудното му положение на бездомен и безработен човек. Подсъдимият допълни, че знае какво е направил и точно поради тази причина обвинителния акт бил неверен.

Потърпевшият Иван Костов от своя страна даде показания пред съда. Той разказа, че Градинаров ги е заплашил с нож, но след като са дошли роднини на жертвите, го е захвърлил заедно с носени от него маска и ръкавици, и е седнал на земята. Костов допълни още, че за да постави преграда между него и нападателя си, е сложил летен шезлонг. С част от детайлите, които Костов описваше, Градинаров не беше съгласен и репликираше с думите: "Не Ви отива".

Семейство Костови няма да имат финансови претенции срещу Градинаров, стана известно в залата. Техен адвокат е бившият депутат от ДСБ Атанас Атанасов.

„За нас това беше мъчителен момент да си припомним всичко. На никой не пожелавам да види това, което аз видях", разказа Костов.

Градинаров отказа да коментира делото и обвиненията срещу него.