Иван Костов: Ние станахме най-бедните европейци
Иван Костов: Ние станахме най-бедните европейци / netinfo

На старта на новата парламентарна сесия управляващото мнозинство обеща да работи за реалното пивишаване на стандарта на живот на България. „Демократи за силна България”, които бяха най-критични към правителството, обявиха, че ще поискат специална парламентарна комисия да конторлира начина на изразходване на парите от европейските фондове.

Най-критични в изказванията си на тържественото заседание бяха лидерите на „Демократи за силна България” и на „Атака”. Не бива членството и най-вече парите на Европа да се превръщат в крайна цел за България. Ние станахме най-бедните европейци, заяви Иван Костов, който обвини правителството, че в първите дни след 1януари е създало допълнителен хаус за българите с европейските здравни карти, новите фактури, акциза върху домашната ракия.

Тъмносините обявиха, че българското правителство трябва да съгласува енергийната си политика с Европейския съюз и да не допуска съмнения, че България влиза в Общността, за да защитава интересите на Русия.

Волен Сидеров нарече емоциите и тържествата около членството „нездрав патос и овчедушна радост”. Той определи като двоен стандарт от страна на Европа, лицемерие и изнудване затварянето на първите 4 блока на атомната ни централа в Козлодуй.

Лидерът на СДС Петър Стоянов благодари на поколенията българи и на политиците, които са допринесли за ченството ни в ЕС. Оттук насетне ни чака много работа, българското правителство има задача да се грижи за интересите на гражданите и за това България да бъде лоялен партньор на ЕС, каза Стоянов.

Европейската маса не е шведска маса, на която всеки минава и взима каквото си иска, наша работа е да отстояваме ежедневно националния си интерес, заяви и друг представител на опозицията  - Красимир Каракачанов от БНС.

Лидерите на групите на мнозинството Михаил Миков, Анелия Мингова и Ахмед Доган подчертаха практическите стъпки, които и управляващи, и опозиция трябва да извървят, за да имат българите достойни доходи, все по-близки до европейските.

Тържественото заседание на парламента приключи под звуците на „Одата на радостта”.