Иван Драшков не съжалява, че се подписал срещу Дончева
Иван Драшков не съжалява, че се подписал срещу Дончева / cнимкa: БГНЕС

Бившият заместник-директор на ДАНС Иван Драшков съобщи, че не намира причини, заради които е трябвало да бъде уволнен. Днес тричленен състав на ВАС отложи делото по жалбата на Драшков срещу уволнението му. Адвокатът на бившия заместник-директор на ДАНС е поискал да бъдат призовани двама свидетели, които да докажат, че Иван Драшков не е извършил нарушения.

След решението на съда Драшков заяви, че не съжалява, че се е подписал в подписката срещу депутата Татяна Дончева. „Това не е подписка, това е едно обръщение. Подписка е когато се прави на улицата и се афишира в медиите. Това беше едно обръщение, което ние нито сме афиширали в медиите, нито сме преследвали каквито и да е политически или други цели”, уточни още той.

Според него има няколко души, които са били подведени за уволнението му, но той не пожела да ги назове поименно. Бившият заместник-директор на ДАНС заяви още, че е обиден на много хора, които са участвали в този процес. „Не съм извършил нищо, което да нарушава морала или служебните ми задължения като бивш заместник-председател на ДАНС. Просто се случиха събития в ДАНС, и вие много добре ги помните, които нагнетиха цялата обстановка в обществото с разпечатки, с упреци, с различни изводи – кой разпоредил, кой не разпоредил, намесиха се и други политически тълкувания и т.н.”, обясни Драшков.

Двамата свидетели, които ще бъдат призовани, трябва да уведомят съда, че Иван Драшков устно е уведомил председателя на ДАНС Петков Сертов за участието си в подписката и за това, че той не е инициаторът й.