/ БТА
Председателят на ПГ на "Има такъв народ" Тошко Йорданов определи като "предизборен политически жест" поканата на БСП за разговори по актуализацията на бюджета. Пред журналисти в парламента той коментира, че в бюджетната комисия са експертите на всички партии.

Вчера БСП покани "Има такъв народ", "Демократична България" и "Изправи се БГ!Ние идваме!" на разговори за актуализацията на бюджета.

Нинова покани ИТН, ДБ и ИБГНИ на разговори за актуализацията на бюджета

"Бюджетът няма да го решавам аз или Корнелия Нинова, защото не сме специалисти. Мястото за обсъждане, където има представители на всички политически партии, е бюджетната комисия", каза Тошко Йорданов в кулоарите на парламента. "Ние от "Има такъв народ" абсолютно се доверяваме на експертите си, които се занимават с финанси, така че тази среща е абсолютно безсмислена и е едно такова политическо говорене за цвят, коментира той. Истината е, че тези неща се уточняват вътре в бюджетна комисия и след това се гласуват в зала", допълни Йорданов.

Ива Митева: Не съм готова да бъда кандидат за премиер, един човек не може да обикаля всички постове в държавата

Той не коментира предложението, лансирано от "Демократична България" и подкрепено от други политически сили, председателят на Народното събрание Ива Митева да бъде кандидат за премиер при третия мандат за съставяне на правителство.
БТА