Италианец е в интензивното след ужилване от оса
Италианец е в интензивното след ужилване от оса / netinfo
Италианец бе приет в интензивното отделение на Военноморска болница вчера, след като бил ужилен по езика от оса, научи Дарик от слушатели. Те били свидетели как Джино от Палермо седнал да вечеря в ресторант във Варна, но още на първата хапка се случил неприятния инцидент.

Хората оказали на Джино помощ и го откарали до болничното заведение. Италианецът бил настанен на осмия етаж в интензивното отделение с алергичен шок. От болницата потвърдиха, че имат такъв случай. „Това са опасни реакции на организма, които имат и токсичен. и алергичен характер”, уточни дежурният лекар във Военноморска болница д-р Аспарухова.

В момента състоянието на италианеца е нормално, но той трябва да остане под лекарско наблюдение за 24 часа. Д-р Аспарухова поясни, че подобни инциденти се случват почти всеки ден и никой не е застрахован. Особено опасни са ужилванията по езика, врата и главата. „В топлото време насекомите са навсякъде и трябва да бъдем по-внимателни, когато се храним на открито”, допълни за Дарик д-р Аспарухова.