/ iStock/Getty Images
Във вторник ще преобладава облачно време и дневните температури ще са по-ниски. Главно в Западна България ще има и краткотрайни валежи. Вятърът ще остане югоизточен, в Източна България - умерен.
 
Ще продължи да духа слаб до умерен вятър от изток-югоизток. Минималните температури ще са между 3 и 8 градуса, а максималните - между 15 и 20 градуса. Атмосферното налягане ще се повишава и ще е по-високо от средното за месеца.
 
Пролетна изненада: Сняг на Лазаровден в Смолянско

В планините облачността ще е значителна и на места, главно в масивите от Западна България ще превали дъжд, над 1800 м - слаб сняг. Ще духа до умерен южен вятър, който след обяд по най-високите части ще се ориентира от югозапад и ще се усили. Максимална температура на височина 1200 м около 9 градуса, на 2000 м - около 2 градуса.

iStock/Getty Images

По Черноморието ще има значителна облачност. Ще духа слаб до умерен предимно източен вятър. Максималните температури на въздуха ще са 13-16 градуса. Температурата на морската вода е 11-12 градуса, а вълнението на морето ще е около 2 бала.

ThinkStock/Getty Images

През нощта срещу сряда облачността ще намалее и в сряда ще бъде предимно слънчево. Температурите отново бързо ще се повишат. В четвъртък и петък също ще преобладава слънчево време, но ще има и по-значителни временни увеличения на облачността.

На отделни места са възможни и краткотрайни превалявания, но съществени валежи не се очакват. Повишението на температурите ще продължи.

iStock/Getty Images

В събота над Западна България ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност. На много места ще има краткотрайни, временно интензивни валежи, възможно да са придружени и от гръмотевици. Над Източна през по-голямата част от деня ще преобладава слънчево време. В неделя вятърът ще се ориентира от северозапад и ще се усили. На места отново ще превали. Ще започне понижение на температурите.

Подробна информация за времето днес и прогнозата за десет дни напред вижте на Sinoptik.bg