Днес от запад облачността временно ще се разкъса, единствено над източните райони ще се задържи значителна и там ще продължи да вали дъжд, като на места валежите ще са значителни.

В 5 области на страната в Източна България е обявен жълт код за потенциално опасно време и интензивни валежи. Предупреждението е в сила за Силистра, Добрич, Шумен, Варна и Бургас. На места се очакват количества до 25-30 mm.

времето 11 април
НИМХ

Навсякъде в страната ще духа умерен северозападен вятър. Максималните температури ще са между 12 и 17 градуса, в София - около 12 градуса.

Над Черноморието ще бъде облачно и дъждовно, на места - със значителни количества дъжд. Ще духа умерен, северозападен вятър. Максималните температури ще бъдат 9-10 градуса. Температурата на морската вода ще бъде 10-11 градуса. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.

Над планините ще преобладава облачно и мъгливо време. На много места ще има валежи от дъжд, над 1500 м - от сняг. Ще духа силен вятър от север-северозапад. Максималната температура на височина 1200 м ще бъде около 3 градуса, на 2000 м - около минус 2 градуса.

В сряда ще се задържи ветровито - с умерен, в Дунавската равнина и западната част на Горнотракийската низина все още временно силен, запад-северозападен вятър. Облачността ще бъде променлива, над източната половина от страната, а около и след обяд - и над планинските райони, по-често значителна. На места, повече в Източна България, ще превали краткотраен дъжд, възможно е и да прегърми. Дневните температури ще бъдат с един-два градуса по-високи. До вечерта валежите ще спрат, вятърът ще отслабне, през нощта срещу четвъртък ще стихне.

В четвъртък ще бъде предимно слънчево, сутринта, в отделни райони за кратко - с намалена видимост. Вятърът ще се ориентира от югозапад, ще е предимно слаб, с него бързо ще се затопли и максималните температури в много райони ще бъдат около и над 20 градуса. Вечерта от запад ще се появи разкъсана висока облачност. 
НИМХ, БТА