Това е поредната компроматна атака срещу ГЕРБ и нейния лидер. Не бих го приел насериозно, ако не беше заснет спящият премиер, което е признак или за пробив в най-близкото му обкръжение, или за несвършена работа от НСО.

ГЕРБ и Патриотите изясняват отношенията си на извънреден коалиционен съвет

Според мен, това е извършено от близък човек”. Това заяви депутатът от „Обединени патриоти" Искрен Веселинов в студиото на "Здравей, България". „За мен най-неубедителното е това с 500-евровите банкноти.

Нелепо е да се смята, че в една държавна спалня, някой ще държи камари с евро. Не мога да кажа на кого са тези пари, но може да са и фотомонтаж, и всичко”, посочи още той. 

Ангелкова: Цялата партия сме зад гърба на премиера, ще успеем да устоим на атаките

„Ние заставаме зад управленската програма и се надяваме тя да се изпълнява. Не заставаме персонално зад никого. Заставаме зад това, което сме се разбрали, че заедно ще постигнем за държавата”, категоричен бе депутатът.

Запитан за проведения вчера коалиционен съвет и отхвърлянето на идеята за доброволните отряди, Веселинов коментира: „Не се почувствахме добре от това, че след като три месеца се водеха разговори по един въпрос, говорено е и с експерти на ГЕРБ, на база на един добре организиран скандал от ДПС, ГЕРБ се уплашиха и дадоха назад”.

Тома Биков: Партията ще удържи на компроматите

И допълни: „Това не трябва да се превръща в практика, защото застрашава целостта на коалицията”. „Както ГЕРБ имат основен опонент и това е БСП, така и ние имаме опонент и това е ДПС. Когато думите на ДПС се приемат като чиста монета, за нас това вече е проблем”, коментира Веселинов.

По думите му и преди е имало коалиционен съвет за доброволните отряди и всичко е било наред. „След това се срещнахме с Томислав Дончев и той го прие. Експертите по сигурност на ГЕРБ - също.

Премиерът: Президентът ме следи с дрон в Бояна (ВИДЕО)

И като ни бламират в зала, положението не е добре. А това бе едно от петте неща, които се разбрахме, когато правехме коалицията", каза още той. „Основната идея е това да са двама човека и един полицай.

Имат само две правомощия - да снемат самоличност и да предупреждават. Полицията ще избира тези хора, защото има дефицит. Още днес ще имаме среща с вътрешния министър. Това не е самодейност, а помощ на полицията", каза още той.
nova.bg