Искат постоянен арест за гимназист, насилвал деца
Искат постоянен арест за гимназист, насилвал деца / cнимкa: Dariknews.bg
Николай Тонев, началник на полицията в Гоце Делчев
33035
Николай Тонев, началник на полицията в Гоце Делчев
Мария Георгиева - педагогически съветник в НПГ „Димитър Талев"
  • Николай Тонев, началник на полицията в Гоце Делчев
  • Мария Георгиева - педагогически съветник в НПГ „Димитър Талев"

17-годишен ученик от Гоце Делчев е задържан за опит за изнасилване на три 9-годишни момчета, съобщиха от Областната полицейска дирекция в Благоевград.

Районната прокуратура в Гоце Делчев е образувала наказателно производство по чл. 157 срещу Мартин Йосифов, ученик в НПГ „Димитър Талев" в града. На 1 октомври обвинителите ще внесат искане в Районния съд за постановяване на постоянен арест спрямо 17-годишното момче.

„Мартин е извършил едно гнусно престъпление и вероятно ще бъде в ареста за дълго време, така че скоро няма да посещава училище. На по-късен етап училищното ръководство ще прецени дали той ще остане в гимназията. До този момент Мартин не е имал противообществени прояви. Имаше доста неизвинени отсъствия, но в девети клас. Успехът му е добър и е напълно нормален възпитаник", коментира за Дарик педагогическият съветник Мария Георгиева от НПГ "Димитър Талев".

Насилваните от Мартин деца са ученици в основно училище в Гоце Делчев. „Родителите на децата са депозирали жалби в полицията преди дни, но едва тази сутрин е образувано наказателното производство", казаха роднини на жертвите. Според тях децата са изнасилени. Още преди три месеца майката на едно от момчетата е установила, че то кърви, но предположила, че причината е запек. Според данните от медицинската експертиза обаче, децата не са били насилвани, при прегледите лекарите нe са установили разкъсвания.

Непълнолетният ученик примамвал момчетата в таванско помещение в дома си. Заставял ги да извършват блудствени действия и ги снимал с телефона си. Малолетните жертви вече са разпознали баткото насилник. Те са разпитани в полицията в присъствието на родителите и психолог.

„В Гоце Делчев е образувано досъдебно производство срещу известен извършител за престъпление по чл.157, ал.3 от Наказателния кодекс. В момента се предприемат всички процесуално-следствени действия за доказване на вината му", обясни пред Дарик началникът на полицията в Гоце Делчев Николай Тонев. Според текста в НК по обвинението за полово сношение или действия на полово удовлетворение с лице от същия пол, ненавършило 14-годишна възраст, извършителят се наказва с лишаване от свобода от две до шест години.