Ирландци намушкаха управител в Слънчев бряг
Ирландци намушкаха управител в Слънчев бряг / netinfo

15 годишно момче от Ирландия намушка с нож управител на ресторант в Слънчев бряг при пиянски скандал. Няма опасност за живота на пострадалия, хулиганът и неговите съучастници са освободени от ареста.

Скандалът станал на разсъмване. Група пияни ирландски туристи се приближили до ресторант «Морско казино» и започнали да вадят столове от вече затворилото заведение. След забележка от управителя Мариян Маринов туристите го наобиколили в кръг, а 19-годишна ирландска туристка го ударила няколко пъти с дамската си чанта по главата. След това нейният 15 годишен брат ударил управителя на ресторанта с бутилка по главата и го намушкал с нож в корема.

34-годишният Маринов е в Бургаската болница в много тежко състояние, с тотален перитонит, червата му са срязани на три места. Опериран е веднага, няма опасност за живота му, но неговото състояние ще бъде критично още няколко дни.

Международните паспорти на ирландците са иззети, те са разпитани и освободени, понеже прокуратурата не е поискала налагане на мярка за неотклонение. Образуваното дознание е за тежка телесна повреда.