/ БГНЕС
Интензивен е трафикът в началото на трите почивни дни по пътищата на страната и най-вече по направление за изход от страната, предава БГНЕС.

Километрични са колоните от тежкотоварни камиони на пункта Капитан Андреево за влизане в Турция. Опашки и от автомобили има чакащи да влязат на територията на югоизточната ни съседка.

Три почивни дни – хиляди хора на път

натоварено движение почивни дни
БГНЕС

натоварено движение почивни дни
БГНЕС

От „Гранична полиция“ предупредиха преди ден, че ремонти има по сградите на граничните пунктове „Капитан Андреево“, „Златарево“, „Видин“, „Лесово“.

Фериботната връзка Оряхово – Бекет работи в светлата част на деня заради нивото на река Дунав.

Катастрофа затрудни движението по магистрала „Тракия“ (СНИМКИ)

натоварено движение почивни дни
БГНЕС

Препоръката на полицаите е пътниците да си предвидят достатъчно време, да си подготвят документите и да са готови за очакваните струпвания на граничните пунктове.

Пътна полиция следи за правоспособност, за превишена скорост и употреба на алкохол и наркотици в цялата страна. Камери за скорост са поставени на всички натоварени пътища.

Със специална организация на движението се регулира трафикът към големите градове и от граничните пунктове към вътрешността на страната.

натоварено движение почивни дни
БГНЕС

Екипи на агенцията ще следят и обичайната забрана в празничните дни за движение на тежкотоварни автомобили. Забраната не касае превоза на взривоопасни товари и живи животни.

На 23 септември (последния почивен ден) на входа за София ще има засилено полицейско присъствие. Ще има проверки за колани по автобусите.
БГНЕС