/ БГНЕС
Интензивен е трафикът на някои от граничните пунктове със Сърбия, Румъния, Гърция и Турция. Това съобщиха от Главна дирекция „Гранична полиция“ на своя уеб сайт.

На граничния контролно-пропускателен пункт (ГКПП) „Калотина“ на българо-сръбската граница движението е натоварено за изход за леки автомобили. На пункта се извършват строително-монтажни дейности, които налагат временно стесняване на пътните платна и реорганизация на движението на преминаващите превозни средства. Пунктът работи на пълен капацитет. За да се избегне интензивния трафик, „Гранична полиция“ съветва пътуващите да използват и останалите пунктове на българо-сръбската граница: ГКПП „Брегово“, ГКПП „Връшка чука“, ГКПП „Стрезимировци“, ГКПП „Олтоманци“.

На българо-румънската граница трафикът на изход за товарни автомобили на ГКПП „Кардам“ е интензивен. До 18 август Национална компания „Пътна инфраструктура“ на Румъния извършва дейности по поддръжка на пътните платна на трасетата за товарни автомобили на ГКПП „Гюргево“, влизащи в Румъния. Движението на товарни автомобили на ГКПП „Русе“ при излизане от България се осъществява на старите трасета. Тази временна организация, предвид по-малкия брой трасета за преминаване, води до известно увеличение на времето за изчакване за излизане от България и влизане в Румъния.

Трафикът е интензивен на ГКПП „Кулата“ на вход и изход леки автомобили на българо-гръцката граница, съобщиха от „Гранична полиция“. Службата препоръчва на гражданите, които пътуват към и от Гърция, да използват за преминаване, освен ГКПП „Кулата“ и ГКПП „Маказа“, и останалите пунктове на българо-гръцката граница - ГКПП „Илинден“, ГКПП „Златоград“, ГКПП „Ивайловград“ и ГКПП „Капитан Петко войвода“. През гранични пунктове „Маказа“, „Златоград“ и „Ивайловград“ могат да преминават само леки коли и микробуси.

Трафикът е интензивен на вход за леки автомобили и на ГКПП „Капитан Андреево“ на границата с Турция, съобщиха от „Гранична полиция“.

Нормално се осъществява движението на всички гранични контролно-пропускателни пунктове с Република Северна Македония. 
Рени Никифорова/БТА